MUZIEK en DEMENTIE

Een andere Dementie in Muziek

Wil jij fijner contact maken met mensen met dementie? 
In dit boek vind je al de nodige tips en tricks om de persoon met dementie, 
jijzelf én iedereen in je omgeving gelukkiger te maken!
Stap per stap wordt uitgelegd hoe je een muziekproject voor mensen met dementie laat slagen.
Je kan kiezen voor een actief project waarbij je gaat zingen en eventueel dansen of bewegen, of je kan kiezen voor de receptieve aanpak waarbij je ook een volledige muzieklijst vindt van klassieke muziek om op te zetten en te genieten.

Dit boek bestaat in het Nederlands en in het Engels. Het is ondertussen bijna 4000 keer verkocht én gebruikt in woonzorgcentra. We kregen veel positieve feedback omdat het een boek is dat genoeg informatie geeft over dementie om het beter te begrijpen en de opdrachten meteen toepasbaar zijn in het veld of dagelijkse leven.
Hanne werkt reeds 15 jaar met muziek & mensen met dementie. Ze schreef de inspiratiegids "De Stem van ons Geheugen". Vervolgens werd haar boek "Een andere dementie in muziek" zowel in het Nederlands als in het Engels uitgegeven. Haar pionierswerk verlegt grenzen binnen de zorg, zowel in Europa als de VS en Canada. Hanne denkt graag na over het hele concept: de mensen met dementie, de familie én de zorg-kundigen. Dit doet ze steeds op creatieve wijze en met aanstekelijk enthousiasme.

Saskia Van Herzeele – Psycholoog 


"Deze methode is een onderdompeling in een attitude waar we allemaal van genieten, maar die we in het dagelijks leven zo makkelijk kwijtraken. Kijken naar wat al goed gaat, de kwaliteiten in de ander ontwaren én benoemen, contact leggen met zorg en positiviteit. In de muziek gaat het vaak om timing, om inspelen op wat in het moment gebeurt, om vanuit je diepste zelf te communiceren: zo ook in de zorg voor de mensen rondom ons, met of zonder dementie, in al hun eigenaardigheden. Het is een groot ideaal, maar na een dag als deze geloof je weer dat het kan!"

Jonas Oomen, muziekexpert Amsterdam


Check allen "Een andere Dementie in Muziek" over muziek toepassen bij mensen met dementie van Hanne Deneire, vernieuwer in zorg met gebruikmaking van muziek en in mijn top 5 meest inspirerende sprekers die ik ooit heb gezien!

Dominique Vergote - Docent


Een leuke inspirerende methode waarbij er met heel veel respect over de bewoners en het personeel gepraat wordt.
We werden meegenomen in het proces hoe je een vernieuwing opzet, zowel als dat we mochten ervaren hoe makkelijk het is om hiermee te werken met mensen met dementie.
Hanne is heel enthousiast en ziet heel veel mogelijkheden en kansen. Je krijgt uitdagingen om direct mee aan de slag te gaan.
Geniet van elk moment dat je verbinding maakt met de persoon met dementie.
Getuigenissen 

Jeroen Meeder – directeur StudieArena 


Hanne is een muzikale duizendpoot. Met tomeloze positieve energie en veel creativiteit zet Hanne Deneire zich bij StudieArena in om de inzet van muziek en de zorg voor kwetsbare mensen te verbinden. Hanne is regelmatig plenaire gastspreker op onze internationale congressen. Daarnaast verzorgt zij in Nederland enkele keren per jaar een masterclass over de inzet van muziek in de dagelijkse zorg voor mensen met dementie. Hanne is zeer deskundig en vooruitstrevend. Hanne wil zorgprofessionals stimuleren zelf muziek in te zetten als middel voor contact