Webinar "Een andere Dementie in Muziek"

Wil jij fijner contact maken met mensen met dementie? 
Op gepassioneerde wijze zal Hanne Deneire jou tijdens dit webinar creatief inspireren.
Zo zal de persoon met dementie, jijzelf én iedereen in je omgeving gelukkiger worden!
22 januari 2020 om 20u 
ONLINE

Hanne Deneire, auteur "De Stem van ons Geheugen" & "Een andere Dementie in Muziek"

Hanne werkt reeds 10 jaar met muziek & mensen met dementie. Ze schreef de inspiratiegids "De Stem van ons Geheugen". Vervolgens werd haar boek "Een andere dementie in muziek" zowel in het Nederlands als in Engels uitgegeven. Haar pionierswerk verlegt grenzen binnen de zorg. Hanne denkt graag na over het hele concept: de mensen met dementie, de familie én de zorg-kundigen. Dit doet ze steeds op creatieve wijze en met aanstekelijk enthousiasme.
Tijdens dit webinar "Een andere Dementie in Muziek" gaan we kijken hoe je muziek kan inzetten op een laagdrempelige wijze in de zorg voor mensen met dementie.
Met muziek gaan we VERBINDEN! Je moet zelf geen muzikant zijn. We gaan jullie voorbeelden geven hoe jij anderen kan inspireren of het juiste muzikale project kan opzetten.

Dit webinar is voor vrijwilligers, zorgverleners en beleidsmakers die een positieve aanpak willen. 
Voor nieuwsgierigen die graag verder gaan in hun zorgrelatie en willen ontdekken hoe je nog beter kan contact maken met mensen met dementie maar ook je team en de omgeving kan inspireren. 

Na dit webinar kan jij beroep doen op het talent van je omgeving en kan jij een voorbeeldfunctie zijn. Zo kan je een positieve en muzikale insteek verankeren binnen de zorginstelling of jouw omgeving.

Met deze methode van Hanne Deneire wordt een algemene attitude ontwikkeld om muziek succesvol in te zetten in de algemene dagdagelijkse zorg waardoor iedereen GELUKKIG kan zijn en VERBINDEN.

PRAKTISCH:
Zorg dat je zeker rond 19u45 ingelogd bent.
Dat doe je door te klikken op de link die je ontvangen hebt na je registratie.
We starten om 20u.
We eindigen rond 21u.
Er is mogelijkheid tot persoonlijke vragen stellen aan het einde van het webinar.
Getuigenissen 

Saskia Van Herzeele – Psycholoog 


"Deze Masterclass was een onderdompeling in een attitude waar we allemaal van genieten, maar die we in het dagelijks leven zo makkelijk kwijtraken. Kijken naar wat al goed gaat, de kwaliteiten in de ander ontwaren én benoemen, contact leggen met zorg en positiviteit. In de muziek gaat het vaak om timing, om inspelen op wat in het moment gebeurt, om vanuit je diepste zelf te communiceren: zo ook in de zorg voor de mensen rondom ons, met of zonder dementie, in al hun eigenaardigheden. Het is een groot ideaal, maar na een dag als deze geloof je weer dat het kan!"

Dominique Vergote - Docent


Een leuke inspirerende Masterclass waarbij er met heel veel respect over de bewoners en het personeel gepraat wordt.
We werden meegenomen in het proces hoe je een vernieuwing opzet, zowel als dat we mochten ervaren hoe makkelijk het is om hiermee te werken met mensen met dementie.
Hanne is heel enthousiast en ziet heel veel mogelijkheden en kansen. Goed was dat we ook een concrete uitdaging meekregen om direct aan de slag te gaan.

Jeroen Meeder – directeur StudieArena 


Hanne is een muzikale duizendpoot. Met tomeloze positieve energie en veel creativiteit zet Hanne Deneire zich bij StudieArena in om de inzet van muziek en de zorg voor kwetsbare mensen te verbinden. Hanne is regelmatig plenaire gastspreker op onze internationale congressen. Daarnaast verzorgt zij in Nederland enkele keren per jaar een masterclass over de inzet van muziek in de dagelijkse zorg voor mensen met dementie. Hanne is zeer deskundig en vooruitstrevend. Hanne wil zorgprofessionals stimuleren zelf muziek in te zetten als middel voor contact

Jonas Oomen, muziekexpert Amsterdam


Check allen "Een andere Dementie in Muziek" over muziek toepassen bij mensen met dementie van Hanne Deneire, vernieuwer in zorg met gebruikmaking van muziek en in mijn top 5 meest inspirerende sprekers die ik ooit heb gezien!

Wilma Matheij, Fundraiser


Ik vond het een zeer inspirerende dag op een bijzondere locatie.
Uitgangspunt is je eigen levenshouding. Dat is de basis voor alles en dat kan ik alleen maar beamen. Ik ben bijzonder verrast door enerzijds de andere aanpak en bejegening van mensen met dementie als de aangereikte tools die medewerkers en mantelzorgers kunnen gebruiken om interactie te krijgen met de doelgroep.
Muziek is een instrument dat breed kan worden ingezet en dat een verandering in houding en bejegening kan bewerkstelligen. De combinatie van de inzet van muziek en de cultuurverandering die je weet te bewerkstelligen in je coaching trajecten vond ik erg indrukwekkend
Ik vind deze Masterclass een aanrader voor zowel bestuurders als medewerkers in zorginstellingen.
De Masterclass is inspirerend, vernieuwend en bij de juiste toepassing ook kostenbesparend!
Geniet van elk moment dat je verbinding maakt met de persoon met dementie.
Copyright 2019. House of Music. All rights reserved